Gokken op de Europa League

Als je wilt wedden op de UEFA Europa League, dan bent je hier aan het juiste adres! In het seizoen 2009/2010 werd de UEFA Cup vervangen door de UEFA Europa League.

De Europa League is georganiseerd door de UEFA, tevens werd de UEFA Intertoto Cup geïntegreerd in deze competitie, de bokaal bleef hetzelfde eruitzien.

De UEFA Europa League is de tweede belangrijkste clubcompetitie in Europa achter de UEFA Champions League en was vroeger het toernooi voor bekerwinnaars.

Je vind via Bookiez.net de beste bookmakers en goksites om weddenschappen af te sluiten op de Europa League.

Gokken op de Europa League doet u het beste via aanbevolen bookmaker Bet365:

Bij Bet365.nl vind je het grootste aanbod aan Europa League weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Bet365.nl >

(Ontvang nu een welkomstbonus van €100 bij Bet365.nl).

Hoe zit de Europa League in elkaar?

Er worden in totaal 3 voorronden gespeeld, waarvan de instroom v/d clubs afhangt af van de positie van de landen op de UEFA competitie coëfficiënten ranglijst.

Hierna volgt een laatste play-off ronde met in totaal 62 clubs, hiervan gaan de 31 winnaars naar de groepsfase van de Europa League.

Groepsfase

In de groepsfase strijden 48 clubs in 12 groepen van 4 voor plekken in de knock-outfase. De clubs spelen tegen elke club in de groep een thuis en een uitwedstrijd, de nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de knock-out fase.

Knock-out fase

De knock-out fase begint met 24 clubs uit de groepsfase en er stromen 8 nummers 3 van de Champions League in. Dat zorgt voor een totaal van 32 clubs, de teams spelen eenmaal thuis en eenmaal uit.

Tip! Let op uit-doelpunten tellen dubbel als het in een gelijke stand eindigt. Als RSC Anderlecht uit met 1-1 gelijk heeft gespeeld en het laatste duel thuis met 0-0 gelijk speelt, dan is Anderlecht door.

Finale

De finale van de Europa League 2020/2021 zal gehouden worden in Pge Arena Gdańsk, Gdansk, Polen.

De finale is net zoals in de Champions League een enkele wedstrijd, mocht het duel in de regulaire speeltijd niet zijn beslist volgt er allereerst een verlenging van tweemaal 15 minuten en dan als het nog steeds gelijk is een penaltyreeks.

Stuk voor stuk belangrijke factoren om rekening mee te houden met wedden op de Europa League

Waar op letten als ge wilt gokken op de Europa League?

Als je nog weinig ervaring heeft met het voetbal gokken en weddenschappen afsluiten op de Europa League vind je hieronder belangrijke feiten waar je rekening mee met houden voordat je inzet.

Heeft een ploeg uit-doelpunten gemaakt?

Zoals hierboven al vermeld is het maken van uit-doelenpunten zeer belangrijk en kan cruciaal blijken te zijn om de knock-out fases door te komen.

Voorbeeld! Als Club Brugge het in de kwartfinale tweemaal moet opnemen tegen Sevilla, uit speelt Brugge met 3-3 gelijk en thuis wordt het 2-2. Dan is Brugge door omdat het op verplaatsing meer doelpunten heeft gescoord.

Quoteringen

Quoteringen verschillen per bookmaker en de hoogte van de quotering hangt ook af van het moment waarop u een bepaalde weddenschap afsluit.

Hoe eerder je de favoriet uitkiest waarvan u denkt dat die de Europa League gaat winnen, hoe hoger de quotering.

Als je op enkele wedstrijden wedt, werkt het precies hetzelfde, voordat de wedstrijd is begonnen zijn de odds hoger dan wanneer ze al bezig zijn en als in de 2e helft de ene ploeg voorstaat met 2-0.

Welke speelstijl heeft de ploeg?

Let voordat je aanvangt met een weddenschap op een match altijd goed op de speelstijl van de trainer in de Europa League. Dat een coach de ploeg aanvallend laat spelen in de competitie hoeft niet te betekenen dat hij zijn ploeg met dezelfde tactiek het veld in zal sturen bij Europese wedstrijden.

Bekijk altijd eerst goed de statistieken, want soms worden ploegen als aanvallend gezien, terwijl ze amper goals produceren. Probeer zoveel mogelijk informatie te verzamelen van de ploegen voordat je een weddenschap afsluit.

Welke spelers doen er mee?

Schorsingen of kwetsuren van spelers kunnen van grote invloed zijn op het resultaat van een wedstrijd. Vooral in Europa waar op het scherpst van de snede wordt gespeeld kan het missen van een sterkhouders ferme effecten hebben op een clubteam!

Kijk voordat je een weddenschap afsluit op de UEFA Europa League dus altijd eerst naar de geblesseerden en geschorste spelers die het duel moeten missen. Het is verstandig om bij meerdere bookmakers aan te melden zodat je een goed overzicht heeft van de winstopties!

Doelsaldo

Het doelsaldo is een belangrijke bron van informatie, als voetbal-punter wedt u natuurlijk niet alleen op wie een wedstrijd gaat winnen, maar ook op hoeveel doelpunten er gaan vallen en of er een clean sheet gehouden wordt.

Aan het doelsaldo kan je aflezen hoe vaak een team doelpunten maakt en/of goals moet slikken. Bij wedstrijden van Club Brugge vallen over het algemeen veel goals door de aanvallende speelstijl van Blauw-Zwart, dus dan is het slim om te wedden op meer dan 1.5 goals.

Europa League goksites

Wil je meer weten over het gokken op voetbal bekijk dan ons artikel “Gokken op voetbal” deze is speciaal voor je geschreven met daarin een opsomming van de meest voorkomende weddenschappen. Simpele uitleg voor zowel de ervaren als de beginnende voetbalgokkers onder ons.

Via onze nieuwssectie bieden we je tevens het laatste nieuws, leest u alles over de te volgen winstrategieën en leert je telkenmale meer over je favoriete sport en het online wedden op: voetbal!

Hiernaast vind je bij ons het laatste wednieuws, voorbeschouwingen en wedstrategie aan voor het wedden op de Belgische voetbalploeg!

Wil je direct aan de slag gaan met het gokken op de Europa League?

Meld je vrijblijvend en gemakkelijk aan via de online goksites die weddenschappen aanbieden voor matches in de UEFA Europa League!

Bekijk alle Goksites >

loader
Top