Wielrennen Gokken

De koers is de meest populaire sport in Vlaanderen. Vooral nu de coureurs van bij ons het wielerpeloton bijkans domineren met Wout van Aert en Remco Evenepoel voorop.

Het is koers! We zijn het er allemaal over eens dat er een aantal zaken zijn die u moet weten om succesvol te zien in het wedden op wielrennen.

Dat gegeven maakt dat ook het gokken op wielrennen meer en meer in belangstelling komt te staan.

Goede voorspellingen leveren bijgevolg ook straffe bonussen op! Vind hieronder de beste goksites en bookmakers voor het afsluiten van weddenschappen op wielrennen.

Gokken op Wielrennen doet u het beste via aanbevolen bookmaker Betfirst:

Bij Betfirst.be vind u het grootste aanbod aan wielrennen weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betfirst.be >

(Ontvang tevens enorm veel voordelen en promoties bij Betfirst.be).

Welke weddenschappen kunt u afsluiten op wielrennen?

Er zijn natuurlijk veel dingen waar je op kan wedden bij een wieleretappe, we hebben voor jou de vier meest populairste geselecteerd en leggen uit wat ze betekenen.

Inzetten op wie de koers gaat winnen

Dit is een van de makkelijkste manieren om te wedden op wielerkoersen. Wilt u spelen op een etappekoers? Sluit dan een weddenschap af op de uitslag van die dag.. U kunt een renner uitkiezen of bij een ploegentijdrit het winnende team aanwijzen.

Ook is het mogelijk om het ganse podium te voorspellen. Bij een volledig correcte voorspelling lopen de uitkeringen bijgevolg op naar straffe hoogten!

Weddenschappen per renner (Rider’s bet)

Dit is een weddenschap die alleen op een bepaalde renner slaat, meestal hebben Rider’s bets enkel betrekking op toprenners of landgenoten.

Een voorbeeld van een Riders special bet: Gaat  de Tour en de Veulta winnen in hetzelfde kalenderjaar?

Deze weddenschappen zijn vooral populair bij mensen die vooral meespelen omdat ze een bepaalde coureur graag zien.

Futures bet (Wedden op toekomstige winnaars)

Een van de meest voorkomende weddenschappen in het wielrennen: future bets. De bookmaker kiest een etappe of rittenkoers uit en geeft je een lijst met namen met daarachter de odds. Hoe kleiner de kans is dat de renner de etappe/rittenkoers wint, hoe straffer de uitkering gaat zijn.

Prop weddenschappen

‘Prop bet’ is een afkorting voor proposition bet. Hier gaat het niet om de winnaar, maar wed u op randzaken: wie komt er als eerste boven op de hoogste berg, welke coureur gaat als eerste tegen de vlakte of wie wordt de winnaar van de tussensprint

Populairste wielrenkoersen om op te gokken

De vijf wielerwedstrijden waar het meest op gewed wordt en die over het algemeen als de meest prestigieuze en langste klassiekers worden beschouwd in het wielrennen. Deze hebben allemaal een rijke geschiedenis en bepaalde specifieke gebeurtenissen en kenmerken.

In deze eendagskoersen zijn ook de meeste punten te verdienen voor de UCI World Tour. Via de Belgische online bookmakerskantoren is het mogelijk om te wedden op deze wielerwedstrijden:

De vijf monumenten zijn de volgende koersen:

 • Milaan-San Remo
 • Ronde van Vlaanderen
 • Parijs-Roubaix
 • Luik-Bastenaken-Luik
 • Ronde van Lombardije

Overige interessante koersen:

 • Omloop het Nieuwsblad
 • Kuurne-Brussel-Kuurne
 • Strade Bianche
 • Gent Wevelgem
 • Brabantse Pijl
 • Amstel Gold Race
 • Waalse Pijl
 • Clasica San Sebastian
 • Parijs Tours

Beste wielrennen goksites Belgie

Bent u op zoek naar bookmakers & goksites waar u kunt inzetten op wielrennen?

Via ons vind u de beste legale die beschikbaar zijn voor de Belgische markt, allemaal in het bezit van een officiële licentie van de Gaming Commission.

Bekijk alle Goksites >

Winkelmand

loader