Alles over Gokken op Darten

Heeft u verstand van darts, dart u zelf of wilt u gewoon lekker wedden op darts? Wij hebben voor u de strafste bookmakers om te gokken op darten opgezocht.

Darts is de afgelopen jaren getransformeerd van cafésport tegen de verveling naar een professionele internationale topsport waar honderden miljoenen in omgaan.

De toppers zoals Taylor, Van Barneveld, Van Gerwen en de Belgische broers Ronnie en Kim Huybreghts verdienen daar op zeker een pak credits voor.

Lees hieronder alles wat u nodig heeft om legaal (alleen bookmakers met een officiële Belgische licentie) en succesvol te beginnen met gokken op darts.

Gokken op Darts doet u het beste via aanbevolen bookmaker Betfirst:

Bij Betfirst.be vind u het grootste aanbod aan darts weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Betfirst.be >

(Ontvang tevens enorm veel voordelen en promoties bij Betfirst.be).

Welke weddenschappen kunt u afsluiten op darts?

Daar een goede voorbereiding ook hier het halve werk is hebben wij voor u alvast de 6 populairste weddenschappen die doorgaans gehanteerd worden tijdens het darten geanalyseerd.

Tip! Als u niet zeker weet wie gaat winnen, voorkom dan een ontgoocheling door eventjes te wachten voordat de wedstrijd begint. We hebben alles wat u nodig heeft om de primus te worden bij het wedden op darts!

Winnaar van de set of leg

Bij deze speltype sluit u een weddenschap af op de winnaar van de eerstvolgende leg of set. Deze is vaak alleen af te sluiten bij het live wedden op darts. Let goed op dat als u via de livestream wed die geen vertraging heeft of zoek een TV zender die de match live brengt.

Wie gaat de partij winnen

Wedden op de partij winnaar houdt in dat u voorspelt wie de wedstrijd of het totale toernooi gaat winnen. Tip! Af en toe wint er weleens een outsider, heeft u een voorgevoel over iemand? Ook al in het een waterkans: grijp die en bijgevolg kunt u deze vette vis binnen halen als u voorgevoel klopt!

Wie gaat de toernooi winnaar worden

Deze weddenschap houdt in dat u voordat de match aanvangt of gedurende een toernooi een weddenschap afsluit. Hoe eerder u deze weddenschap afsluit, hoe hoger de pre-match quoteringen zullen zijn!

Tip! Als u er al bijna zeker van bent dat een bepaalde darter – bijv. Dimitri Van den Bergh – het toernooi gaat winnen ver van te voren, sluit de weddenschap dan zo vroeg mogelijk af. Zo zorgt u ervoor dat er meer winst gemaakt wordt op eenzelfde weddenschap. Dit is omdat de quoteringen hoger liggen als u de weddenschap ver van te voren afsluit!

Wedden dat er een 9 darter wordt gegooid (of niet)

U sluit bij dit speltsysteem een weddenschap af op de hoeveel 9-darters er gegooid gaan worden in een specifiek toernooi. Meestal is de keuze tussen geen of éen of twee of meer. (Een 9 darter is dat iemand vanaf de 501 punten binnen 3 beurten zich uitgooit naar de 0 punten)

9 Darters per toernooi

Bij deze wedoptie sluit u een weddenschap af of er uberhaubt een 9-darter gegooid gaat worden in het specifieke toernooi. Het is de een wel/niet weddenschap. Vergelijkbaar dus met de weddenschap hierboven.

Wordt er een 170 uitgegooid?

De 170 check-out is de moeilijkste finish van het darten, de darter moet uitgooien door maar 3 pijlen te gebruiken in een beurt. U wedt dus of er wel of niet een 170 finish gegooid gaat worden. U kunt kiezen om te voorspellen of er een wordt gegooid per wedstrijd of u zet in voor het aantal 170 check-outs per toernooi. Een 170 checkout gooit een darter door tweemaal triple 20 te gooien en eenmaal de bullseye.

170 Check-outs totaal

Bij deze laatste wedvorm die wij hier uitlichten wedt u op het totale aantal 170 check-outs per toernooi of match gegooid worden. In de regel wed u dan op: geen enkele, 1- 2, 3-4, 5-6 of 7 en meer. Bij matches van Michael van Gerwen of andere darts toppers kunt u bijvoorbeeld best een keer hoog inzetten.

Gokken op PDC Darts toernooien

Wij van Bookiez.net hebben voor de PDC (Professional Darts Corporation) ieder toernooi bekeken en voor daar kwam een schone lijst uit naar voren. Zoals bekend zijn de PDC evenementen verreweg de meest bekeken toernooien, bijgevolg wordt daar ook flink op gegokt!

Hieronder de lijst van de gerankte Order of Merit en de (populairste) on-gerankte PDC toernooien:

 • Gokken op het PDC World Darts Championship
 • Gokken op de Premier League of Darts
 • Gokken op de PDC World Cup of Darts
 • Gokken op de Masters of Darts
 • Gokken op de World Matchplay Darts
 • Gokken op de World Grand Prix Darts
 • Gokken op de UK Open Darts
 • Gokken op de Grand Slam of Darts
 • Gokken op de Players Championship Finals Darts
 • Gokken op de European Championship of Darts
 • Gokken op het WK Darts 2021

Gokken op BDO darts toernooien

De BDO is een concurrerende dartbond en heeft tegenwoordig eigenlijk nog maar één noemenswaardig toernooi, bijna alle goede darters zitten bij de PDC.

Darten is waarschijnlijk de meest gezellige sport die er bestaat, om zelf te spelen en om naar te kijken. Wat het nog plezanter maakt is het wedden erop!

Van oudsher was BDO de grootste dart bond maar na een conflict met enkele darters hebben ze de PDC opgericht die nu de dienst uitmaakt. De BDO heeft wel een glorieuze historie met prachtige toernooien daarvan de is Wedden op het BDO World Darts Championship eigenlijk de laatste waardige match om op te wedden.

Als u ook op de lange termijn geld wilt verdienen met het wedden op darts zijn er een aantal dingen waar u op zult moeten letten.

Allereerst is het belangrijk om de vorm van een darter te analyseren. Darts is een sport waar zelfvertrouwen een belangrijke rol in speelt. Heeft uw favorieten vertrouwen getankt in de voorbije matches of juist een pandoering gekregen uit een verrassende hoek? Deze zaken kunnen bepalend zijn bij de goesting en prestaties in de opvolgende matches.

Ten tweede: herbekijk de loting goed: welke spelers moeten het tegen elkaar opnemen als ze verder in het toernooi komen?

Bij het live wedden op darts ook wel (In-Play) wedden genoemd, moet u heel erg snel voor zijn of uw weddenschappen afsluiten in de pauzes tussen de sets. Een dart leg of zelfs de wedstrijd kan heel snel veranderen in het voordeel van de ene of andere speler.

Hoe beter u alle participerende darters leert kennen, de sterke punten en de zwakheden, hoe beter u erop kan inspelen met uw dart weddenschappen. Informatie is de sleutel tot het succesvol wedden (op darts).

De beste Belgische darts bookmakers

Bezoek nu ons overzicht van de beste legale Belgische bookmakers beschikbaar voor u.

Bij deze is het allemaal mogelijk om sportweddenschappen af te sluiten op de kleine en grote darts toernooien.

Bekijk alle Bookmakers >

Winkelmand

loader