Over/under weddenschappen

Bij de diverse wedopties voor het online gokken op sportwedstrijden is de Over/under wedoptie een veel gebruikte methode.

Door via dit speltype mee te spelen kan je namelijk je winstbonus flink verhogen.

Hoe werkt het wedden op sportwedstrijden via de Over/under wedmethode? En wanneer kan je deze het beste toepassen?

Gokken via Over/underweddenschappen doe je het beste via aanbevolen bookmaker Bet90:

Bij Bet90.com vind je het grootste aanbod aan  Over/under weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Bet90.com >

(Ontvang nu een welkomstbonus van 100% oplopend tot €100 bij Bet90.com).

Wat is de Over/under sportweddenschap?

De Over/under weddenschappen worden bijna alleen geplaatst bij sportweddenschappen. Het is zelfs de op één na populairste sportweddenschap. Alleen het wedden op het eindresultaat wordt vaker gedaan bij de online bookmakerkantoren.

Een Over/under weddenschap bestaat uit een door de online bookmaker gekozen getal waarop jij kan online wedden. Dat getal omvat in de meeste gevallen het totaal aantal gescoorde doelpunten in een wedstrijd, toernooi (of helft).

Je kan bij dit speltype kiezen voor de gebroken weddenschap waarbij je wedt op een halve getal. Dan zijn er twee opties: erboven of eronder. Maar je kan ook kiezen voor de 3-way weddenschap, waarbij je speelt op hele getallen en er drie winkansen zijn: erboven, erop of eronder.

De meeste punters kiezen voor de gebroken weddenschap. Daar zijn de winstkansen vijftig procent, terwijl bij de 3-way optie de winstkans op 33,33 procent ligt.

Uitleg Over/under weddenschap:

Inzet op meer dan 0.5 doelpunten = Om te winnen moet er minimaal 1 goal gescoord worden.

Inzet op minder dan 0.5 doelpunten = Om te winnen moet er geen 1  goal gescoord worden.

Inzet op meer dan 1.5 doelpunten = Om te winnen moeten er minimaal 2 goals gescoord worden.

Inzet op minder dan 1.5 doelpunten = Om te winnen mag er maximaal 1 goal gescoord worden.

Inzet op meer dan 2.5 doelpunten = Om te winnen moeten er minimaal 3 goals gescoord worden.

Inzet op minder dan 2.5 doelpunten = Om te winnen mogen er maximaal 2 goals gescoord worden.

(Wie er scoort maakt niet uit zolang de doelpunten maar gemaakt worden of juist niet)!

Over/under goksites

Hieronder vind je de 5 beste Over/under weddenschappen goksites.

1

Bonus: €10 freebet

97%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
2

Bonus: €100 stortingsbonus

91%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
3

Bonus: €100 stortingsbonus

89%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
4

Bonus: €200 stortingsbonus

89%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
5

Bonus: €150 stortingsbonus

88%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >

Bekijk alle Goksites >

Wanneer pas je het toe?

De Over/under wedmethode pas je vooral toe wanneer je geen uitslag over de winnaar wilt aanwijzen, maar wel een weddenschap wilt plaatsen. In het voetbal is Under/over dan 2.5 doelpunten de meest populaire weddenschap. Als jij inzet op “over” en er worden drie of meer doelpunten gescoord, dan win jij. Als jij inzet op “under” win jij als er 0, 1 of 2 doelpunten worden gescoord in de wedstrijd.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor 1,5 of 3,5 maar bij een voetbalwedstrijd kies je daar meestal niet voor. Bij andere sporten, zoals basketbal of American Football, waar veel vaker wordt gescoord zijn de hogere Under/over getallen wel populair.

Bij welke sporten is de Over/under weddenschap populair?

De wedvariant Over/under is populair omdat het op vrijwel elke sport kan worden toegepast. In het voetbal speel je op deze manier vaak op het totaal aantal doelpunten in wedstrijden van een bepaald team of van de spits. Je kan ook Under/over wedden op aantal corners, strafschoppen, blessurebehandeling of rode en gele kaarten. Zelfs op het aantal minuten extra tijd kan je een gokje wagen!

In de basketbalsport zie je veel Over/under weddenschappen die betrekking hebben op het totaal aantal punten van een team of van individuele spelers. Maar ook op statistieken zoals rebounds, assists, driepunters of benutte vrije worpen. Je kan dit zelfs doen voor één bepaald speler, bijvoorbeeld de topscoorder of MVP uit de vorige wedstrijd.

Bij het tennis zijn er weddenschappen die betrekking hebben op het aantal gewonnen games, sets en breakpoints van de spelers. Maar ook wedden op het aantal aces, unforced errors of punten via service-volley is mogelijk.

Over/under bookmakers

Voordat je je eerste Under/over weddenschap gaat plaatsen is het belangrijk eerst een betrouwbare en veilige bookmaker te vinden om je geld te storten.

Alle sportbookmakers bieden de Under/over weddenschapsoptie aan, maar de odds liggen bij de ene gokwebsites hoger dan bij de andere. Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij op basis van het verleden selecteerde Bookiez de Top 3 bookmakers om een Under/over bet te plaatsen.

Ga naar onze bookmakerspagina voor de actuele Under/over weddenschappen bij de wedkantoren en scoor je bookmaker bonus door een winnende weddenschap te plaatsen op jouw favoriete sport, wedstrijd of competitie.

Bezoek onze bookmakers pagina en speel mee >>

Bekijk alle Bookmakers >

loader
Top