Gokken op WK Veldrijden: wie wordt de opvolger van Mathieu van der Poel?

Komend weekeinde wordt in Amerika het WK Veldrijden verreden. Door de modder, het mulle zand en over smalle (bos)paadjes slingeren de veldrijders zich van de start naar de finish. Titelverdediger Mathieu van der Poel ontbreekt, evenals zijn grote rivaal Wout van Aert. Wie grijpt de macht en wordt wereldkampioen veldrijden 2022? Voorspel en win via Bookiez!

Historie WK Veldrijden

De eerste editie voor mannen vond plaats in 1950, terwijl de eerste editie voor vrouwen werd gehouden in 2000. Het eerste wereldkampioenschap veldrijden werd verreden in 1950 en kende een Frans drietal op het erepodium, met goud voor Jean Robic, zilver voor Roger Rondeaux en brons voor Pierre Jodet. Ook in 1951 en 1953 waren de Franse veldrijders dominant met drie podiumplaatsen.

Vanaf het einde van de jaren zestig begon België de wereldkampioenschappen te domineren. Erik De Vlaeminck werd tussen 1966 en 1973 zeven keer wereldkampioen. Sindsdien bezette België op zes wereldkampioenschappen het volledige erepodium. Vorig jaar wist Van der Poel de negende wereldtitel voor Nederland in de wacht te slepen. Het staat daarmee derde achter Frankrijk (tien titels) en België (30 wereldtitels).

 

Favorieten bij de bookmakers

Voor de editie van 2022 zijn er meer favorieten dan in de afgelopen jaren toen Van der Poel en Van Aert domineerden bij de mannen en Lucinda Brand onklopbaar leek bij de vrouwen.

Dit jaar zijn Tom Pidcock, Eli Iserbyt, Toon Aerts en Lars van der Haar de te kloppen mannen. Bij de vrouwen gaat het volgens de goksites tussen Marianne Vos, Lucinda Brand, Blanka Vas en Ceylin Carmen del Alvarado.

 

Tom Pidcock: “Unieke kans om wereldkampioen veldrijden te worden”

“Ik voel niet echt druk, ik ben in goeie vorm. Afgelopen zaterdag maakte ik er een zootje van, maar dat betekent niets voor volgende week. Ik maak me geen zorgen. Deze wedstrijd is voor velen een unieke kans om wereldkampioen te worden nu Van der Poel en Van Aert er beiden niet zijn. Ook voor mij. Ik moet zondag mijn vormpiek bereiken. Ik heb op stage veel uren gemaakt en trainde ook op intensiteit. Met wat rust deze week moet het helemaal in orde komen.”

Marianne Vos: “Met goed gevoel naar Amerika”

“Ik ga met een goed gevoel naar Amerika. Timing is alles in de topsport en ik ben op tijd in vorm. Maar zaterdag is het weer een nieuwe wedstrijd, een WK en daarop kan alles gebeuren. Maar het gaat enorm goed dit seizoen, het gevoel is goed, de wereldbekerwedstrijden liepen lekker. Ik ben klaar om voor de wereldtitel te gaan zaterdag.”

 

Pre-wedstrijd quoteringen

Bij de wielerbookmakers hebben het zegeningen geteld en zijn tot de conclusie gekomen dat Pidcock en Vos ook in de pre-wedstrijd quoteringen bovenaan komen te staan. Een winnende voorspelling op Pidcock als winnaar bij de mannen levert je maximaal 1,75 keer je wedbedrag op.

De top bookmakers rekenen ook op Iserbyt als kanshebber om wereldkampioen veldrijden 2022 te worden. Lukt de jonge Belg dat, dan staat daar in de pre-fase een bookmakers bonus van maximaal x2,90 keer je inzet tegenover. Winst van de Belg Toon Aerts levert je maximaal x7,50 keer het gekozen wedbedrag. Een Nederlandse wereldtitel dankzij winst van Lars van der Haar is bij de bookies maximaal x8,00 het gekozen wedbedrag waard.

Marianne Vos staat scherp, ook in de pre-odds. De wedkantoren bereid maximaal x1,70 keer je inzet uit te betalen. Pakt Brand net als vorig jaar de titel, dan betalen de bookmakers een maximale beloning uit van maximaal x2,20 keer je inzet.

Punters die spelen op de Hongaarde Vas kunnen rekenen op een maximum uitkering van x10,00. Tot slot de Nederlandse Ceylin Carmen del Alvarado. Wordt zij net als in 2020 wereldkampioen veldrijden? Dan ontvangen sportgokkers die haar naam speelden maximaal x11,00 het ingelegde wedbedrag retour.

 

WK Veldrijden 2022

Het WK Veldrijden 2022 vindt op zaterdag 29 januari (vrouwen) en zondag 30 januari (mannen) plaats in het Amerikaanse Fayetteville. Zet in voordat de veldrijders het veld in duiken en scoor met cyclocross weddenschappen via Bookiez! Tijdens de wedstrijd kan je ook nog eens live wedden op de winnaar(s).

Omdat renners van Pidcock, Van der Poel en Van Aert ook op de weg goed presteren is de aandacht voor het veldrijden de afgelopen jaren flink gestegen. De wieler wedkantoren die legaal in Nederland sportweddenschappen mogen aanbieden spelen daar handig op in! Profiteer van de hoge odds en deals die Bookiez voor je heeft opgezocht. Zet in en win dankzij de WK Veldrijden deals op Bookiez!

Ga naar de bookmakers pagina en scoor via Bookiez de beste WK Veldrijden 2022 odds >>

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader
Top