Wedden op wielrennen: Ronde van Romandië 2021

Van dinsdag 27 april tot en met zondag 2 mei koersen de renners door de Zwitserse regio Romandië voor de 75e Ronde van Romandië. Een zesdaagse rittenkoers die dinsdag begint met een proloog en zondag eindigt met een individuele tijdrit. Voorspel de etappe- en eindwinnaar van deze wielerkoers en win fraaie bookmaker bonussen bij Bookiez!

Ronde van Romandië

De Ronde van Romandië is één van de pareltjes uit de wereldsport. Al in 1947, direct na de tweede wereldoorlog, werden renners op pad gestuurd om de etappes te betwisten in deze koers door de Zwitserse Alpen.

De Belg Desire Ketelaar klopte in die eerste uitgave grote namen als Gino Bartali en thuisrijder Ferdi Kubler. Deze zouden in de edities die volgden revanche nemen door alsnog de eindzege te grijpen: Kubler (in 1948) en (Bartali in 1949).

Een Nederlandse zege liet niet lang op zich wachten. In 1952 won Wout Wagtmans deze ronde. Daarna was het heel lang wachten totdat in 1974 Joop Zoetemelk de tweede Nederlandse eindzege pakte. In 1978 wist ook Johan van der Velde de rittenkoers op zijn naam te schrijven. Gerard Veldscholten deed eind jaren ’80 een vierde keer het Wilhelmus klinken in Zwitserland en Thomas Dekker was in 2007 de voorlopige laatste winnaar uit ons kikkerlandje.

Gokken op Ronde van Romandië 2021 doe je via Betreels:

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

  • €10 freebet
  • Beste quoteringen bij het wielrennen gokken
  • Bonustennissen van tienduizenden euro’s per maand

Bij Betreels.com kan je tegen de hoogste odds weddenschappen afsluiten op de Ronde van Romandie.

Bezoek Betreels.com >

(Meld je nu aan en ontvang een freebet van €10 bij Betreels.com.)

 

Favorieten

Er wordt niet direct verwacht dat Dekker dit jaar een opvolger krijgt in de vorm van een Nederlandse eindzege, maar met Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman hebben ‘we’ wel twee ijzers in het vuur. Kruijswijk en Kelderman krijgen beiden een sterke ploeg mee naar deze Ronde van Romandië 2021.

De echte topfavorieten zitten echter in de INEOS formatie. Hier zien we drie top kandidaat eindwinnaars met Geraint Thomas, Rohan Dennis en kopman Richie Porte.

Voor zowel INEOS als onze Nederlandse troeven is het oppassen voor outsiders als Stefan Kung, Miguel Angel Lopez, Rigoberto Uran, Marc Soler, Alexey Lutsenko. Dark horse is de Zwitser Marc Hirschi die langzaam maar zeker in vorm begint te raken en bij afwezigheid van Tadej Pogacar als enige kopman van start zal gaan voor Team UAE.

 

Wat zeggen de hoofdrolspelers?

Om je te helpen bij het bepalen van je weddenschap op deze 75e Ronde van Romandië laten we ook enkele hoofdrolspelers aan het woord.

Marc Hirschi: “Ik ga voor etappezeges”

Wielerpunters die willen gokken op de etappes kunnen wellicht goed terecht bij Marc Hirschi. De Zwitser kan een goed klassement rijden, maar zegt zelf voor ritzeges te willen gaan. “Ik ben echt gemotiveerd voor de Ronde van Romandië. Om thuis in Zwitserland te koersen is altijd leuk. Sinds ik een maand geleden aan mijn seizoen begon heb ik al wat koersen in mijn benen. Ik kijk ernaar uit om mezelf te testen. Als ik me goed voel, wil ik voor ritzeges gaan. We hebben hier een erg sterke ploeg, dus ik denk dat we wel wat kunnen uitrichten”, aldus Hirschi.

TEAM INEOS: “We gaan voor 1, 2 en 3”

Bij Team INEOS zijn er feitelijk drie kopmannen: Porte, Thomas en Dennis. Volgens de ploeg starten ze dan ook met ambitie: “We hopen – net als in Catalonië voor de plaatsen 1, 2 en 3 te gaan met Porte, Thomas en Dennis aan het vertrek. Met Andrey Amador, Eddie Dunbar en Owain Doull staan er ook nog enkele sterke helpers in onze ploeg. De snelle Doull mag voor zijn eigen kans gaan in de wat vlakkere etappes”, klinkt het op de ploegwebsite.

 

Wat zeggen de bookmakers?

De online goksites stellen dat de INEOS mannen inderdaad als favoriet van start gaan. Zij zetten Geraint Thomas op één met een pre-race quotering van x2,37 keer je inzet. Het ingebrachte wedbedrag wordt met de factor x3,20 vermenigvuldigt als je een winnende weddenschap plaatst op Richie Porte.

Steven Kruijswijk staat bij de gokwebsites op een derde plaats. Zijn quotering in de pre-fase is hoog: x10,00 je inzet als Kruissie eindwinnaar wordt in de Ronde van Romandië 2021.

Onze landgenoot houdt daarmee de derde INEOS man net achter zich. Dennis krijgt bij de top bookmakers een pre-odd van x11,00 mee.

Scoor jij met je welkomstbonus of free bet de winnende voorspelling door op Lopez te spelen? Dan bedraagt de gemiddelde uitkering x17,00 het ingezette wedbedrag. En Kelderman? Die is x26,00 keer het aantal ingezette euro’s waard bij de online bookmakerskantoren.

 

Wedden op Wielrennen

Nu de klassiekers erop zitten kan er weer volop gewed worden op rittenkoersen. Wedden op Wielrennen is bij elke race weer anders. Eendagswedstrijden, sprintetappes of tijdritten. Telkens duiken er andere namen op. Weet jij de juiste naam te voorspellen voor de Ronde van Romandië 2021?

 

Data Ronde van Romandië 2021

De Ronde van Romandië gaat over Zwitserse wegen in de regio Romandië gelegen in de Alpen. Veel klimwerk als er van dinsdag 27 april tot en met zondag 2 mei wordt gestreden om de eindzege. Alle pre-odds voor de diverse etappes vervallen zodra het startschot is gevallen. Je kan op de eindwinnaar online wedden tot en met de laatste rit.

 

Verantwoord gokken

Bookiez stimuleert verantwoord online gokken door veel achtergrondinformatie te publiceren. Gebruik dit wijs.

Ga naar de bookmakers pagina om mee te spelen >>

Bekijk alle Bookmakers >

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader
Top