Alles over Gokken op Paarden

Springen, rennen of dressuur. Als pure paardenliefhebber wil je niets missen. Ben je tijdens het volgen weleens nieuwsgierig geworden naar het gokken op paarden races en zoek je de betrouwbare online bookmaker waar je op een veilige en plezante manier geld kunt inzetten op paarden races?

Dit artikel is echter niet alleen handig voor diegene die pas aanvangen met het online wedden op paardenraces, maar ook voor mensen die live naar paardenrace willen gaan en daar een extra dimensie aan toe willen voegen door zelf mee te spelen.

Wij zetten voor je allen de straffe wedopties die er zijn binnen deze mooie sport voor je op een rij! Zo neemt je goed geïnformeerd deel aan de paardenraces!

Bookiez heeft de kennis, kunde en goesting om je te helpen met het geld winnen met het gokken op paarden!

Gokken op Paarden doe je het beste via aanbevolen bookmaker Bet365:

Bij Bet365.nl vind je het grootste aanbod aan paardenraces weddenschappen tegen de hoogste quoteringen.

Bezoek Bet365.nl >

(Ontvang nu een welkomstbonus van 100% oplopend tot €100 bij Bet365.nl).

Top 5 gokken op paarden goksites 2022

(Ge-update mei 2022)
Hieronder vind je de beste online paarden goksites:

1

Bonus: €100 stortingsbonus

Bonusvoorwaarden: Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

100%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
Wat kost gokken jou? | Stop op tijd 18+
Algemene voorwaarden Bet365
2

Bonus: €250 freebets

100%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
Wat kost gokken jou? | Stop op tijd 18+
Algemene voorwaarden Circus
3

Bonus: €20 freebet

100%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
Wat kost gokken jou? | Stop op tijd 18+
Algemene voorwaarden Betcity
4

Bonus: €50 freebet

93%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
Wat kost gokken jou? | Stop op tijd 18+
Algemene voorwaarden Jacks Casino
5

Bonus: €50 stortingsbonus

85%
TOTAL SCORE
Bezoek nu > Bezoek nu >
Wat kost gokken jou? | Stop op tijd 18+
Algemene voorwaarden ZEbet

Bekijk alle Goksites >

Welke weddenschappen kan je afsluiten op paardenraces?

Er zijn grosso modo een tweetal wedcategorieën waar je uit kunt kiezen bij het wedden op de paarden: ‘straight wagers en exotic wagers’.

Als je een beginner bent, dan raden wij je aan om vooralsnog alleen bij straight wagers te blijven. Deze zijn relatief gemakkelijk. Je kan bijvoorbeeld kiezen welk paard op de eerste, tweede, of derde positie binnenkomt.

Met exotic wagers heeft je de mogelijkheid om meerdere weddenschappen op meerdere paarden af te sluiten. Deze zogenoemde exotic wagers zijn veel moeilijker dan de straight wagers en daar heb je echt serieuze ervaring en kennis voor nodig.

Ken je de paarden van haar noch pluim, dan is de kans om met uw gat in de boter te vallen een pak kleiner!

Deze exotic wagers leveren echter ook meer geld op als je wint! Let altijd goed op de odds en of ze volgens je eigen kansberekening ook de favoriet zijn, zodat je niet in het sukkelstraatje gaat geraken. Deze exotic wagers kan je afsluiten via onze betrouwbare goksites.

Straight wagers

Met deze weddenschappen wed je exclusief op één paard. Voorbeelden ervan zjn:

Race winnaar

Bij deze weddenschap voorspelt je dat je gekozen paard als eerste over de streep komt en de race wint, komt hij dan ook als eerste over de meet dan heeft je de hoofdvogel geschoten!

Eerste of tweede (Place)

Hier wed je dat je paard als eerste of tweede over de finishlijn komt, eindigt hij als eerste of tweede dan krijg je de volledige winst uitbetaald. Dit bedrag is echter minder, dan wanneer je enkel de race winnaar voorspeld.

Eerste, tweede of derde (Show)

Je wed dat je keuzepaard als eerste, tweede of derde eindigt. Hiervoor is de uitbetaling nog minder dan als je wanneer je wed op de racewinnaar, de tweede of derde stek. Er is natuurlijk wel minder kans om de kat bij de melk te zetten en meer kansen om een bonus te pakken!

Over de hele linie (Across the board)

Wanneer je liever over de hele linie wed, dan sluit je een weddenschap af op het paard als race winnaar, eerste of tweede en eerste tweede of derde eindigt. Drie weddenschappen in één en als je paard dan de race wint krijg je alle 3 de weddenschappen uitbetaald. Wordt hij tweede krijg je er twee uitbetaald. Wordt hij derde, dan ontvangt je alleen de winst van de ‘Show’ weddenschap.

Race winnaar/eerste of tweede, eerste of tweede/eerste, tweede of derde Hetzelfde principe als over de hele linie maar dan sluit je 2 weddenschappen af in plaats van 3.

Wedden op meerdere paarden

Het spreekwoord op twee paarden wedden, komt van deze wed vorm en is in België terug zeer populair. Na een periode van radiostilte omtrent deze manier van wedden, zien we de voorbije jaren toch weer een opmars!

Exotic wagers

Bij deze soort weddenschappen sluit je weddenschappen af op meerdere paarden in één weddenschap, wedden op meerdere paarden vergroot je kansen om niet in het sukkelstraatje te komen!

Deze zijn uiteraard wel een pak moeilijker te winnen dan de bovengenoemde ‘straight bets’. Wanneer je wat ervaring hebt opgedaan is het slim om te beginnen met experimenteren met deze exotic wagers, zonder dat het je stukken van mensen kost!

Duo (Exacta)

Je wed hierbij op welke twee paarden als eerste en tweede over de finish komen in de precieze volgorde. Bijvoorbeeld, je hebt gewed dat paard 3 als eerste over de finish komt en paard 5 als tweede.

Mocht paard 5 als eerste over de finish komen en paard 3 als tweede dan bent je helaas je inleg kwijt. Is de volgorde omgekeerd komt paard 3 als eerste en paard 5 als tweede, dan ben je net als de eigenaar van het paard ook aan het feest! Wij hebben bij Bookiez toch wel een boontje voor deze wedvorm.

Koppel (Quinella)

Met een koppel weddenschap kan je wedden welke twee paarden als eerste en tweede over de finish komen. Bij deze wedvorm is de volgorde van geen belang. Zolang de twee paarden maar als eerste en tweede over de finish komen, dan bent je de primus! Dit speltype heeft niet al te hoge odds omdat die relatief makkelijk te voorspellen is, maar het brengt wel weer zaad in het bakje!

Trio (Trifecta)

Muikt de stove? Dan kan je deze met een Trio-wed weer opwarmen! Bij trio wed op welke drie paarden als eerste, tweede en derde worden en voorspelt je de exacte volgorde waarin ze over de streep komen. Hierbij hoef je niets te veinzen: je hebt het goed of niet.

Wil je met iets minder risico spelen, dan kan je ook wedden op welke paarden eerste, tweede en derde worden, maar dat de volgorde waarin ze finishen niet uitmaakt. Bijgevolg zullen de odds nog iets lager uit dan bij de reguliere Quintella weddenschap.

Kwartet (Superfecta)

Dit is identiek hetzelfde als bij een trio bet alleen dan wed je de precieze volgorde de vier paarden nummer één, twee, drie en vier worden. Net als bij de andere weddenschappen kan je ook hier wedden op welke paarden bij de eerste vier eindigen, zonder een exacte volgorde door te geven.

Deze weddenschap heeft altijd zeer straffe pre-race odds door de moeilijkheidsgraad en bijgevolg kan je hiermee een pak euro’s verdienen!

Welke paardenraces zijn populair om op te gokken?

Voor de grote Belgische wedstrijden is een samenwerking met een Nederlandse paardenrenbaan op touw gezet. Dit is Duindigt in Wassenaar op het landgoed Duindigt waar jaarlijks de ‘Grote prijs der lage landen’ worden verreden.

Naast deze Benelux’se klassiekers hebben we de beste paarden races in de wereld voor u op een rij gezet, waar u volop op kan wedden zonder dat het ambetant wordt:

Pegasus World Cup – Deze race wordt sinds 2017 gehouden in Florida, Verenigde Staten en heeft het meeste prijzengeld van alle paarden races in de wereld, maar liefst 16 miljoen! De races worden gehouden op eind januari. Houd de data goed in gaten, want dit wilt u niet laten lopen.

Dubai World Cup – Sinds 1996 wordt een van de grootste en beste paardenraces georganiseerd in Dubai, voordat de Pegasus World cup begon was het jarenlang de race met het meeste prijzengeld. De race wordt gehouden op de laatste zaterdag van maart.

The Royal Ascot – Dit is de meest legendarische race uit de geschiedenis van het paarden racen en dateert terug van 1711; toen het voor de eerste keer werd georganiseerd door Queen Anne. Dit is verreweg de grootste race gehouden in Europa en één van de meest bezochte paardenwedstrijden met 300.000 bezoekers.

De Melbourne Cup – Nog een race met een fantastische geschiedenis, voor het eerste gehouden in 1861 in Melbourne Australie. De races worden gehouden op de eerste dinsdag van november en zijn de strafste in het ganse zuidelijke halfrond.

Japan Cup – De Japanse paarden race is nog niet zo oud en dateert van 1981, maar heeft zijn naam al stevig gevestigd in de paarden wereld. Het is zelfs al de grootste race in Oost-Azië. De race wordt gehouden op de laatste zaterdag van november.

Hoe werkt wedden op paardenraces?

We hebben je nu uitgelegd welke paardenrace weddenschappen er beschikbaar zijn, nu is het tijd hoe je bij de bookmaker/goksite deze weddenschappen kan afsluiten.

We leggen je uit in een aantal concrete stappen hoe het wedden op paarden(races) werkt:

Stap 1. Zoek een bookmaker/goksite uit op deze pagina

Stap 2. Meld je aan bij deze bookmaker/goksite

Stap 3. Maak een storting via een van de veilige stortingsmethodes

Stap 4. Zoek de paardenrace op via de zoekbalk bij de bookmaker waar je op wilt wedden

Stap 5. Bekijk de weddenschappen en denk goed na op welke je wilt gaan inzetten (hierboven vind je voorbeelden van weddenschappen en wat ze inhouden).

Stap 6. Kies het bedrag dat je wilt inzetten.

Stap 7. Klik op bevestigen en je paardenrace weddenschap is live.

Stap 8. Wacht het resultaat af en incasseer je winst.

De beste paardenraces bookmakers

Ben je op zoek naar bookmakers waar je legaal kan gokken op paardenraces?

Via ons vind je het beste overzicht van bookmakers in het bezit van een officiële licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit & de Gaming Commission.

Bekijk alle Bookmakers >

Gokken op Paarden FAQ

 

De beste paarden goksites bonussen vind je in ons bookmaker bonus overzicht.

Ja, absoluut! Het wedden op paarden is niet strafbaar. Let wel op dat je het bij de gelicenseerde bookmakers doet!

Dat kan bij de bookmakers/goksites die je vind op Bookiez.net – dagelijks zijn er honderden weddenschappen af te sluiten op paardenraces wereldwijd!

loader
Top