MotoGP: Voorspel de winnaar van GP van Catalonië

Komende zondag wordt de MotoGP hervat met alweer de zevende Grand Prix in dit seizoen van het WK wegrace. Het is de eerste van drie MotoGP races die in juni zullen plaatsvinden, waarbij heel Nederland vooral uitkijkt naar de laatste race deze maand: Dan vindt namelijk de TT van Assen weer plaats. Maar eerst is natuurlijk de GP van Catalonië aan de beurt, die wordt verreden op het Circuit de Barcelona-Cataluyna in Spanje. Voorspel en win via Bookiez!

 

Online gokken op GP Catalonie MotoGP 2021 doe je via Betreels:

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

  • €10 freebet
  • Beste quoteringen bij het online wedden
  • Bonus van tienduizenden euro’s per maand

Bij Betreels.com kan je tegen de hoogste odds weddenschappen afsluiten op de MotoGP Spanje.

Bezoek Betreels.com >

(Meld je nu aan en ontvang een freebet van €10 bij Betreels.com.)

 

Introductie

Met de GP van Catalonië is de tweede van maar liefst vier GP’s in Spanje aan de beurt. Eerder werd de GP van Spanje al verreden in Jerez; later dit seizoen staan ook nog de GP’s van Aragon en Valencia op de racekalender.

Van de zes eerdere GP’s die dit seizoen zijn verreden, is de helft van deze Grand Prix’ gewonnen door de Fransman Fabio Quartararo. Ook de GP van vorige week in Italië wist hij te winnen, waardoor de Fransman aan de leiding gaat in het algemeen klassement. Daarin verdedigt hij een voorsprong van 24 punten op de nummer twee, zijn landgenoot Johann Zarco. De Italiaan Francesco Bagnaia staat derde in de stand met 79 punten.

Het Circuit de Barcelona-Catalunya staat al sinds 1996 op de kalender van de MotoGP. Quartararo wist in 2020 ook al te winnen op het circuit, terwijl de Fransman ook in 2018 won, maar dan in de Moto2. Valentino Rossi wist het vaakst te winnen op het circuit; De Italiaan wist maar liefst zes keer te winnen in de MotoGP.

 

Favorieten

Omdat Quartararo tot dusver drie van de zes GP’s wist te winnen, behoort de Fransman ook op het Circuit de Barcelona-Catalunya weer tot de kanshebbers voor de zege volgens de online goksites. De grootste concurrentie komt daar van Francesco Bagnaia, de nummer drie in het algemeen klassement, en Johann Zarco, de nummer twee.

Daarachter loeren ook Jack Miller, Joan Mir en Maverick Vinales op een zege. Miller heeft ook al twee zeges te pakken, terwijl Vinales de eerste race van het seizoen op zijn naam wist te schrijven.

Quartararo over de race in Catalunya: “Ik ga nu aan de leiding in het algemeen klassement, maar veel druk voel ik nog niet. Dat was vorig jaar anders, want ik merkte dat ik me na twee zeges anders ging gedragen. Ik merk dat ik volwassener ermee omga, vandaar dat ik niet zo wisselvallig als vorig seizoen rij. Laten we hopen dat ik die lijn voort kan zetten in de komende race.”

 

Odds/Quoteringen

Natuurlijk kan je inzetten op de coureur van wie jij denkt dat hij dit jaar het MotoGP-kampioenschap op zijn naam zal schrijven. Daarin is op dit moment, weinig verrassend, Fabio Quartararo favoriet. De quotering voor zijn eindzege staat op slechts x1,57. Zijn grootste uitdagers voor de titel zijn Francesco Bagnaia met x4,50 en Johann Zarco met x7,50.

Wil je specifiek inzetten op de GP van Catalunya? Dat kan uiteraard ook. Ook tijdens deze zevende Grand Prix van het seizoen is Quartararo de grote favoriet. Een zege voor de Fransman staat genoteerd tegen x2,30.

Na Quartararo volgt een groepje uitdagers met dezelfde quotering. Zowel Francesco Bagnaia, Joan Mir als Maverick Vinales staan genoteerd op x7,00, waarmee ook zij tot de kanshebbers behoren voor de zegen tijdens deze GP. Jack Miller en Franco Morbidelli zijn outsiders voor de overwinning; een zege voor één van deze rijders levert x9,00 je inzet op.

 

Data

Het MotoGP weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya begint op vrijdag met de eerste twee vrije trainingen om 9.55 uur. Zaterdag worden de derde en vierde vrije trainingen om dezelfde tijd hervat, waarna de kwalificaties die dag om 14.10 uur starten. De race begint zondag 6 juni om 13.00 uur. Zorg er dus voor dat je inleg op de pre-odds van deze wedstrijd dan binnen zijn!

Ga naar de bookmakers pagina en race naar de beste odds >>

Bekijk alle Bookmakers >

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader
Top