Gokken Amerikaans kampioenschap voetbal: CONCACAF Gold Cup 2021

Na het veelvuldig Wedden op EURO2020 kunnen voetbalpunters hun hart ophalen met de duels in de Gold Cup 2021. Naast topfavorieten Mexico, Amerika, Costa Rica en Canada doen dit jaar ook Qatar (gastland) en Suriname mee. Guus Hiddink, Patrick Kluivert en Gillian Justiana hoeven als bondscoaches van Curaçao niet aan bak. Door coronagevallen binnen de selectie geeft Curaçao forfait voor de Gold Cup 2021. Voorspel wie deze editie gaat winnen en scoor via Bookiez!

CONCACAF Gold Cup 2021

De CONCACAF Gold Cup is de belangrijkste voetbalcompetitie van de nationale voetbalteams voor mannen, georganiseerd door voetbalbond CONCACAF. De organisatie die verantwoordelijk is voor de continentale kampioenschappen van Noord-Amerika, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Gold Cup wordt om de twee jaar gehouden. Het werd voorheen het CONCACAF-kampioenschap genoemd voordat het in 1991 werd omgedoopt tot de CONCACAF Gold Cup.

Online gokken op CONCACAF Gold Cup 2021 doe je via Betiton:

Maak nu gebruik van de volgende voordelen:

  • €10 freebet
  • Beste quoteringen bij het online wedden
  • Bonus van tienduizenden euro’s per maand

Bij Betiton.com kan je tegen de hoogste odds weddenschappen afsluiten op CONCACAF Gold Cup 2021.

Bezoek Betiton.com >

(Meld je nu aan en ontvang een freebet van €10 bij Betiton.com.)

 

Historie

In 1990 hernoemde de CONCACAF het CONCACAF-kampioenschap en herstructureerde het als de CONCACAF Gold Cup, waarbij de Verenigde Staten de eerste wedstrijd in 1991 organiseerden en elke volgende edities van het toernooi organiseerde als co-host. Mexico domineerde in die beginfase en won drie opeenvolgende CONCACAF Gold Cup-titels in 1993, 1996 en 1998.

In 1996 omvatte het Gold Cup-veld het eerste gastteam, de verdedigende FIFA Wereldbekerkampioen Brazilië. Gasten werden uitgenodigd om deel te nemen aan de zes Gold Cuptoernooien van 1996 tot 2005. Vanaf de Gold Cup 2000 werd het toernooiveld uitgebreid tot twaalf teams en voor het toernooi van 2007 werd de Gold Cup opnieuw exclusief betwist door landen binnen de CONCACAF.

De gastheren van de Gold Cup 2007 verdedigden met succes hun titel door Mexico te verslaan in de finale met 2-1 in Chicago; Canada en Guadeloupe deelden de derde plaats. Mexico won de Gold Cup 2009 door de Verenigde Staten met 5-0 te verslaan. In de Gold Cup 2011 versloeg Mexico de VS met 4-2 in de finale, terwijl de VS de Gold Cup 2013 wonnen door Panama met 1-0 te verslaan.

Sinds de oprichting van de Gold Cup in 1991 is het CONCACAF-kampioenschap acht keer gewonnen door Mexico, zes keer door de Verenigde Staten en één keer door Canada. Runners-up zijn Brazilië, Colombia, Costa Rica, Honduras, Panama en Jamaica.

 

Bondscoach Mexico: “Gold Cup verliezen zou ramp zijn”

De Mexicaanse bondscoach Gerardo Tata Martino vertelt in de officiële toernooimedia wat zijn ambities zijn: “De Gold Cup wordt vaak bekritiseerd omdat er weinig toplanden aan meedoen. Voor Mexico is het echter heel belangrijk. Als we de Gold Cup niet winnen zou dat een ramp zijn voor ons land. We moeten kortom gewoon winnen en die druk voelen we ook nu het toernooi begonnen is.”

Mexico startte het toernooi met een gelijkspel (0-0 tegen Trinidad & Tobago) en raakte bovendien voormalig PSV ‘er Hirving Lozano kwijt na een zware botsing. Lozano zal niet meer in actie komen dit toernooi. “Dat was schrikken en deed ons denken aan Eriksen op EURO2020. Toen we bericht kregen dat het met Hirving (Lozano, red.) zijn gezondheid weer beter ging waren we er weer gerust op. Maar spelen voor de winst was er toen niet meer bij.”

Bondscoach Verenigde Staten: “Tegenvallende selectie voor Gold Cup”

De Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter – als speler nog actief in de Eredivisie – baalt van de houding vanuit Europa, waardoor hij deze Gold Cup met een zwakkere selectie moet afwerken: “De Amerikanen die in Europa spelen, geven vrijwel allemaal de voorkeur aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij hun club en laten deze Gold Cup links liggen. Daar baal ik van. We moeten nu werken met een tegenvallende selectie in deze Gold Cup. We hadden de mogelijkheid om de spelers te claimen, maar met de WK kwalificatiewedstrijden in september nog voor de boeg hebben we ervoor gekozen dat niet te doen.”

Ook de Verenigde Staten begonnen het toernooi tegenvallend: tegen Haïti werd het slechts 1-0. De USA spelen in de poule nog tegen Canada en Martinique.

 

Pre wedstrijd quoteringen

Bij de online goksites zijn de odds voor eindwinst in de Gold Cup 2021 behoorlijk scherp neergezet. Voor een overwinning in de finale voor Mexico wordt er door de bookies maximaal x2,30 het ingezette wedbedrag uitbetaald. Speel je op een eindzege voor de Verenigde Staten, dan kan je maximaal x2,50 je inzet scoren.

Daarmee hebben we de twee topfavorieten gehad. Het rijtje outsiders begint bij Costa Rica dat met een pre-odd van maximaal x12,00 keer je wedbedrag oplevert als ze eindwinnaar worden. Jamaica staat bij de bookies op plek drie. Gebruik je je welkomst- of stortingsbonus voor een free bet op Jamaicaanse eindwinst, dan kan je daarmee maximaal x13,25 je inzet scoren.

Voor Canada als eindwinnaar wordt bij de online gokwebsites maximaal x14,00 je inzet uitbetaald. Wint Qatar? Dan is de maximale bookmakers bonus x15,50.

 

Gold Cup 2021 finale

De Gold Cup 2021 finale staat gepland voor 1 augustus en wordt gespeeld in het Allegiant Stadium gelegen nabij Las Vegas. Speel mee en scoor de mooiste pre-wedstrijd odds voor de eindwinnaar van deze Gold Cup 2021 of zet in op de poule- en knock-out wedstrijden die komende weken gespeeld gaan worden.

Speel bewust en verantwoord door ons kenniscentrum te bezoeken of te chatten met mede voetbalpunters op ons forum.

Ga naar de bookmakers pagina en scoor de beste online gokdeals voor de Gold Cup 2021 >>

Bekijk alle Bookmakers >

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader
Top