Gokken Citadelcross Namen Veldrijden Wout van Aert Mathieu van der Poel

Zondag wordt het smullen geblazen. Tijdens de Citadelcross in Namen zullen Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert voor het eerst de degens met elkaar kruisen! De cyclocrossmanche in Namen behoort toch al tot de meest aansprekende van het ganse jaar, maar met deze clash in het vooruitzicht wordt het helemaal om duimen en vingers bij af te linken. Welke naam speelt u via Bookiez.net?

 

Statistieken

De Citadelcross wordt sinds 2009 verreden rondom de hellingen van de Citadel van Namen. De cross maakte vroeger deel uit van de GvA Trofee Veldrijden. Vanaf het seizoen 2011-2012 kreeg dit het statuut van een Wereldbekerwedstrijd. Deze cross is min of meer vergelijkbaar met een mountainbikeparcours. Door coureurs en volgers wordt de Citadelcross gezien als één van de zwaarste omlopen in het ganse veldritseizoen.

De voorbije twee jaar werd Toon Aerts winnaar van de wereldbeker in de cyclocross, maar ging de winst in de Citadelcross naar Van der Poel. Aerts finishte in de jongste editie (2019, red.) nog wel knap als tweede en hield daarmee Corné van Kessel van het zilver.

Het is pas de derde cross van dit seizoen. Er werd enkel nog gereden in de Druivencross, Tábor en Dendermonde. Na de krachtmeting op de Citadel staat alleen nog de vestingcross in Hulst geprogrammeerd, maar door de lockdown in Nederland staat ook die meeting op de tocht.

Wedden op Tottenham Antwerp 2020 doet u via Betway:

Maak nu gebruik van deze voordelen:

Via Betway.be vind u het grootste aanbod aan Europa League weddenschappen tegen de hoogste odds.

Bezoek Betway.be >

(Aanmelden is vlot & gratis).

 

Favorieten

Het seizoen werd tot noch gedomineerd door Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt (beiden van Pauwels Sauzen-Bingoal). Maar sinds Wout Van Aert en Mathieu van der Poel ook zijn komen piepen in de cross spreken zij ook een aardig woordje mee. Van Aert pakte al enkele podia, terwijl Van der Poel bij zijn rentree direct de handen in de lucht mocht steken.

Voor de Citadelcross zijn beide matadors als topfavoriet aangewezen. Van der Poel heeft bij de online bookmakers zelfs nog een klein streepje voor op WVA. Vanthourenhout, Iserbyt, Aerts en Van der Haar volgen in de polls op gepaste afstand.

 

Wat zeggen de hoofdrolspelers zelf?

Van der Poel maakt er geen geheim van dat het WK veldrijden voor hem het enige doel is dit seizoen, maar de winnaar in hem wil natuurlijk ook in Namen vlammen. Hij is er zelf in elk geval wel gerust op, dat hij gaat meebikkelen om de knikkers zondag: “Ik denk dat ik nu iets beter voorbereid ben dan een jaar geleden, toen ik hervatte in Ruddervoorde. Puur cross-technisch heb ik nog niet veel gedaan, ik heb amper drie keer op de crossfiets getraind”, zegt het tegen Wielerflits.

Van der Poel is niet bang van WVA of andere toppers in het veld, maar weet wel dat de concurrentie straf gaat zijn en enkel op zijn wiel zal rijden: “Veldrijden is een heel specifieke sport. En het niveau is hoog. Het is minder evident dan je denkt om tegen die goed gerodeerde jongens uit te komen. Nu zijn ze zelfs nog langer aan het crossen dan een jaar geleden en komen wij – dankzij de coronacrisis – uit een heel andere periode.”

Wout Van Aert is een pak voorzichtiger in zijn uitspraken. Hij koerste dit seizoen dan ook al wat vaker op de crossfiets: “Ik kan het nog geen uur volhouden”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Maar ik ben tevreden waar ik nu sta. Ik heb nochtans geen overschot, dus Van der Poel bekampen zal allicht lastig worden deze zondag.”

 

Wat zeggen de bookmakers?

Bij de Nederlandse goksites is Van der Poel de verwachte primus. De Nederlander krijgt een pre-odd van gemiddeld x1,95 keer de inleg mee. Daarmee wordt uw inleg dus net niet verdubbeld.

Bij een zege van Tom Pidcock, de Engelsman die VDP voorbije weekeinde nog klopte, wordt uw speelbedrag bijna verviervoudigd! Gemiddeld staat een zege voor Pidcock op x3,75 keer uw inzet.

De bookmakers plaatsen ook Iserbyt nog boven WVA. De kleine rappe man van Pauwels Sauzen-Bingoal staat voor x5,50 keer het gespeelde wedbedrag in de boeken, terwijl Van Aert gemiddeld x6,00 het ingelegde bedrag in de boeken staat.

Met Toon Aerts geraakt u al in de dubbele cijfers: x11,00 en met wereldbekerleider Vanthourenhout speelt u op een coureur die al bijna twintig keer de inzet waard is als hij wint op de Citadel: x19,00.

 

Wedden op Cyclocross

Het wedden op veldrijden is al sinds jaar en dag populair in ons land. Sinds de epische duels tussen Van Aert en Van der Poel is de interesse in het spelen op cyclocross manches nog meer in populariteit gestegen.

In dit atypische sportjaar komen de twee kopstukken later dan gebruikelijk in actie, maar heeft de cross er met Iserbyt en Pidcock twee smaakmakers bij. Dat maakt het minder evident om de winnaar te voorspellen en zorgt bijgevolg voor hogere odds!

 

Waar en wanneer?

De cyclocross wereldbekermanche op de Citadel van Namen wordt verreden op zondag 20 december en vangt aan om 15:00 uur. De cross is live te volgen via tv, livestreams en bookiez.net. Wilt u dus live wedden op deze veldrit? Log dan zondag in op onze bookmakerspagina en speel live mee!

De locatie is in elk geval sprookjesachtig. De Citadel van Namen ligt op een 100 meter hoge heuvel boven de Waalse stad Namen. Hij ligt op een strategische plaats op de plek waar de rivier de Samber uitmondt in de Maas. Het is een van de grootste burchten van Europa.

Waarschijnlijk werd deze heuvel achtduizend jaar geleden al bewoond. Ook de Romeinen gebruikten deze plaats al als fort. De eerste stenen wallen dateren ergens uit de vroege middeleeuwen.

 

Tips en vragen

Heeft u nog vragen over het online wedden op cyclocrosswedstrijden of zoekt u naar de ultieme wedtip voor deze cross? Bezoek dan ons kenniscentrum en lees alles over het wedden op veldrijden, gokstrategieën en wedopties.

Herbekijk onze FAQ om volledig voorbereid en gesoigneerd uw weddenschappen op de cross in Namen aan te vangen!

Ga direct naar onze bookmakers bonus pagina en doe mee!

Bekijk alle Bookmakers >

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader
Top