Gokken op Ajax FC Utrecht – Eredivisie topper

Na de doordeweekse Europese speelronde van Ajax is het komend weekend alweer tijd voor een nieuwe ronde in onze eigen Eredivisie. Daarin staan zondag Ajax en FC Utrecht tegenover elkaar in de Johan Cruijff Arena. Kan Ajax zich na de afgelopen Europese wedstrijd tegen Besiktas ook weer opladen voor de wedstrijd tegen FC Utrecht of kunnen de Domstedelingen voor een verrassing gaan zorgen? Speel nu mee via Bookiez en maak gebruik van onze bookmaker-deals!

Introductie

Terwijl FC Utrecht vrij ontspannen naar de komende ontmoeting met Ajax kan toewerken, geldt dat niet persé voor Ajax. De Amsterdammers kwamen dinsdag in actie tegen Besiktas in de groepsfase van de Champions League. Zij wisten die wedstrijd overigens te winnen met 2-0, maar hebben door die Europese ontmoeting wel een paar dagen minder rust dan FC Utrecht.

Of FC Utrecht daar gebruik van kan maken, is nog maar de vraag. Ajax is het inmiddels gewend om veel duels te spelen en dus wordt de ploeg ook deze week geacht om er zondag tegen FC Utrecht weer te staan. FC Utrecht had in ieder geval in een goede generale, want afgelopen weekend was de ploeg met maar liefst 5-1 te sterk voor PEC Zwolle.

Terwijl Ajax aan de leiding gaat van de Eredivisie met negentien punten, is FC Utrecht opgeklommen naar een vijfde plek in de stand. De ploeg heeft veertien punten uit zeven wedstrijden, waarbij er alleen een nederlaag tegen FC Twente werd geleden.

 

Favorieten

De grote kanshebber om komende wedstrijd te winnen, is uiteraard koploper Ajax. Natuurlijk is het even de vraag of de ploeg van trainer Erik ten Hag zich goed kan herstellen na de zware Champions League-wedstrijd, maar normaal gesproken zou de club dat aankunnen.

Ajax is dan ook gewoon de favoriet in het duel met FC Utrecht, hoewel de Domstedelingen vorig seizoen in de Arena nog gelijk wisten te spelen.

Hoe kijken beide trainers naar aankomende ontmoeting?

 

Ten Hag: “Utrecht taaie tegenstander”

Ajax-coach Erik ten Hag: “We hebben natuurlijk een Europees duel in de benen, maar dat zijn we inmiddels gewend en wil ik zeker niet als excuus gebruiken, hoewel het altijd even afwachten is hoe mijn spelers hier lichamelijk op reageren zondag. We zitten in een goede flow en die willen we zondag gewoon doorzetten tegen FC Utrecht. Maar we hebben die wedstrijd niet zomaar gewonnen, want Utrecht is een taaie tegenstander.”

Hake: “Gaan de strijd volop aan”

FC Utrecht-trainer René Hake: “Ajax heeft inderdaad een extra duel gespeeld deze week, maar dat gebeurt wel vaker. We kunnen ons niet veroorloven om te denken dat Ajax daardoor wat vermoeider is. We moeten zondag top zijn, want anders kunnen we het wel vergeten. Gelukkig hoef ik mijn spelers voor dit duel niet extra te motiveren, want ze weten wat er op het spel staat. Dus we gaan de strijd volop aan.”

 

Odds

Dat Ajax favoriet is bij de bookmaker bonus, is natuurlijk geen verrassing. Toch zijn de pre-odds wel heel erg in het voordeel van Ajax en dus geven de bookmakers de uitploeg vrijwel geen kans op de winst in dit duel. En dat is toch vreemd, aangezien FC Utrecht tweemaal wist te winnen in de laatste vijf edities.

De pre-odds voor een zege van de thuisploeg staan op slechts x1,17, terwijl de quotering voor een overwinning van FC Utrecht op x11,50 staan. Een gelijkspel staat genoteerd voor x7,20. Wie durft het aan om gebruik te maken van deze toch interessante odds?

Uiteraard zijn er ook nog andere alternatieve speltypen. Denk jij te weten wat de uitslag wordt? Speel dan mee met de ‘Correct Score Combinatie’. Denk je dat FC Utrecht wint met 0-1, 0-2 of 0-3? Dan levert je dat maar liefst x29,50 keer je inzet op! Wint Ajax met die cijfers? Dan kan je je inzet met x3,25 vermenigvuldigen.

 

Datum

De Eredivisie-wedstrijd tussen Ajax en FC Utrecht wordt zondag 3 oktober gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De aftrap van dit duel is om 14.30 uur. Wil je inzetten op de pre-odds? Zorg er dan voor dat je dat hebt gedaan voor het aanvangstijdstip.

Ga nu naar onze bookmakers pagina en speel mee! >>

Bekijk alle Bookmakers >

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loader
Top